HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.01.13. 14:31 Ágianyu

Juhtúróval töltött gomba

Címkék: gomba

 

 

Ez egy nagyon hálás kaja, gyorsan kész van, nem kell hozzá semmi különleges, még igazán nagy szakácstudomány sem és mindig sikert arat. Szerepelhet előételként, vagy akár partifalatokként is. De egy kis párolt rizzsel körítve akár főszerepet is vállal. Én még hidegen is nagyon bírom.

 

 

Hozzávalók:

 

12 db nagyobbacska csiperke gomba

 

8-10 dkg juhtúró

 

4-5 kanál tejföl

 

fél tojás felverve

 

8-10 dkg főtt füstölt tarja

 

bors

 

1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld

 

a tetejére reszelt (füstölt) sajt

 

  1. A gombákat megtisztogatom egy konyhai törlőpapírral, a szárakat eltávolítom. Egy jénai alját kikenem egy kis margarinnal, és a gombafejeket fejjel lefelé szépen sorban belerakosgatom. A sütőt 180-200 C-ra előmelegítem.

  2. A juhtúróhoz, hozzákeverem a tojást és annyi tejfölt, hogy jól keverhető legyen és egy kicsit enyhüljön a túró erős íze. Egy pici borssal és petrezselyemmel ízesítem még. A tarját apró kockákra vágom és ezt is belekeverem.

  3. Ezt a masszát a gombákra kanalazom. Nem baj, ha kicsit lecsorog oldalt.

  4.  

  1. Tetejére sajtot reszelek, és 20-25 percig sütöm, amig egy picit már kezd pirulni a teteje.

 


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr35874924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása