HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.01.13. 15:46 Ágianyu

Pita pizza

Címkék: sós pizza

Szóval az úgy volt, hogy ma pizzát sütök, mert volt egy csomó ez meg az, amivel meg tudtam volna rakni.Történetesen azonban - bár meg voltam győződve az ellenkezőjéről, - egy szem élesztőm nem volt itthon. Gondoltam gyorsan leszaladok a sarki cba-ba, de aztán eszembe jutott, hogy szmogriadó van, meg hideg is van, meg babucival mire felöltözünk és lejutunk, aztán meg vissza... Ez túl sok lenne egy kis élesztőért. Szóval álldogálok ott a kamrában a polcok előtt és agyalok, hogy mi is legyen akkor most az ebéd, és ekkor megakadt a szemem egy a cukor, a lisztek, meg az olivaolaj mögött csendesen rejtőzködő csomag pitakenyéren, amit még szilveszterre vettem, de végül nem használtam el. És máris megvolt az ötlet. És egy fél órán belül csuda szép kis minipizzák sorakoztak az asztalon. És aztán kiderült, hogy nem csak szépek, de nagyon fincsik is.

 

Hozzávalók:

6 db pitakenyér

1 evőkanál olivaolaj

Szószhoz:

140 g-os süritett paradicsom konzerv

½ kávéskanál Erős Pista

1-2 evőkanál ketchup

1 kiskanál oregáno

1 kiskanál bazsalikom

1 evőkanál olivaolaj

bors

Feltéthez:

6 szelet szalámi

2 szelet sonka

kevés konzerv kukorica

kb 1 evőkanálnyi juhtúró

fél mozzarellagolyó (kissebb)

a tetejére reszelt sajt és friss vagy fagyasztott bazsalikom

 

A pitakenyereket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. Tetejüket egy ecset segitségével nagyon vékonyan megkenem olivaolajjal.

A szószhoz egy kis tálban összekeverem a hozzávalókat, hagyom állni egy ideig, hogy egy kicsit összeérjen. Addig is előkészitem a feltéthez valókat. A felvágottakat kisebb darabokra aprítom, a mozarellából 6 szeletet vágok. A sütőt előmelegítem 200 Cº-ra

A pitakenyérkéket jó vastagon megkenem a szósszal, aztán pedig rájuk pakolászom sorban a felvágottakat, aztán rájuk morzsolgatom a juhtúrót, majd jöhet a kukorica és a mozzarella szeletek. Végül reszelek mindegyikre sajtot, szórok rájuk egy kevés bazsalikomot és máris mehetnek a sütőbe. 10-15 perc alatt szépen megsülnek. Azért nem árt figyelni, könnyen megéghetnek, ha túl forró a sütő.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr41875073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása