Szóval az úgy volt, hogy ma pizzát sütök, mert volt egy csomó ez meg az, amivel meg tudtam volna rakni.Történetesen azonban - bár meg voltam győződve az ellenkezőjéről, - egy szem élesztőm nem volt itthon. Gondoltam gyorsan leszaladok a sarki cba-ba, de aztán eszembe jutott, hogy szmogriadó van, meg hideg is van, meg babucival mire felöltözünk és lejutunk, aztán meg vissza... Ez túl sok lenne egy kis élesztőért. Szóval álldogálok ott a kamrában a polcok előtt és agyalok, hogy mi is legyen akkor most az ebéd, és ekkor megakadt a szemem egy a cukor, a lisztek, meg az olivaolaj mögött csendesen rejtőzködő csomag pitakenyéren, amit még szilveszterre vettem, de végül nem használtam el. És máris megvolt az ötlet. És egy fél órán belül csuda szép kis minipizzák sorakoztak az asztalon. És aztán kiderült, hogy nem csak szépek, de nagyon fincsik is.
Hozzávalók:
6 db pitakenyér
1 evőkanál olivaolaj
Szószhoz:
140 g-os süritett paradicsom konzerv
½ kávéskanál Erős Pista
1-2 evőkanál ketchup
1 kiskanál oregáno
1 kiskanál bazsalikom
1 evőkanál olivaolaj
bors
Feltéthez:
6 szelet szalámi
2 szelet sonka
kevés konzerv kukorica
kb 1 evőkanálnyi juhtúró
fél mozzarellagolyó (kissebb)
a tetejére reszelt sajt és friss vagy fagyasztott bazsalikom
A pitakenyereket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. Tetejüket egy ecset segitségével nagyon vékonyan megkenem olivaolajjal.
A szószhoz egy kis tálban összekeverem a hozzávalókat, hagyom állni egy ideig, hogy egy kicsit összeérjen. Addig is előkészitem a feltéthez valókat. A felvágottakat kisebb darabokra aprítom, a mozarellából 6 szeletet vágok. A sütőt előmelegítem 200 Cº-ra
A pitakenyérkéket jó vastagon megkenem a szósszal, aztán pedig rájuk pakolászom sorban a felvágottakat, aztán rájuk morzsolgatom a juhtúrót, majd jöhet a kukorica és a mozzarella szeletek. Végül reszelek mindegyikre sajtot, szórok rájuk egy kevés bazsalikomot és máris mehetnek a sütőbe. 10-15 perc alatt szépen megsülnek. Azért nem árt figyelni, könnyen megéghetnek, ha túl forró a sütő.