HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.01.26. 22:31 Ágianyu

Gulyásleves avagy pasi a konyhában

Címkék: leves magyaros

A férjem, akit mostanáig nyugodt szivvel nevezhettem gasztronómiai analfabétának, elhatározta, hogy megtanul főzni. Persze ezt már mondogatta egy jó ideje, de aztán valahogy sose került rá sor, hogy a szót tett kövesse. Most viszont, mikor mondtam neki, hogy gulyásleves lesz az ebéd, felpattant és közölte, hogy ezt most ő fogja megfőzni egyedül, csak mondjam meg neki, hogy mit hogyan csináljon. Na, gondoltam, ez megér egy próbát. És tényleg, én csak mondtam, hogy mit csináljon, meg hogyan, és ő mint a kisangyal, vágta a hagymát, darabolta a húst, tisztitotta a zöldséget és főzött egy isteni finom gulyáslevest. Egy helyen tért csak el az instrukciótól, ugyanis egy evőkanál paradicsompüré helyett egy egész kis konzervesdoboznyit beletett, de ez igazán nem rontott a helyzeten. Sőt, nagyon is jó volt a leves azzal a kicsit több paradicsommal. Ki is jelentette, hogy ez mostmár az ő titkos receptje. Szóval a házi főzőtanfolyam megkezdődött, és az újdonsült séfjelölt igéretesnek tűnik, és a siker láttán egyenlőre rendkivül lelkes is. Azért szerencsére ismerem annyira, hogy tudom nem fog egészen kitúrni a konyhából, ezért merem nyugodt lélekkel tanitgatni. Végül is egy kis pihenő azért rámfér néha.

Hozzávalók:

50-60 dkg marhahús (comb), esetleg fele sertés

1 nagy fej hagyma

4 evőkanál olaj

2 kiskanál pirospaprika

fél kávéskanál erős paprika (izlés szerint)

fél kávéskanál örölt köménymag és bors

1 kis doboz sűritett paradicsom

3 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem gyökér

1 csokor friss petrezselyem vagy egy maréknyi száritott

1 negyed zellergumó

2 szem burgonya

 

Csipetkéhez:

1 tojás

liszt

 

A hagymát felapritom, és üvegesre párolom az olajon. A húst felkockázom, a hagymára dobom, fehéredésig piritom. Sózom, megszórom a paprikával, köménymaggal, borssal. Felöntöm egy kevés vizzel, lefedem és takarékon főzöm 30-40 percig.

Közben megtisztitom a zöldségeket. A petrezselyemzöldet apróra vágom, a sárgarépát és gyökeret karikára, a burgonyát kockára. Ez utóbbi kivételével a zöldségeket a pörköltre szórom, felöntöm vizzel, megkóstolom, és, ha kell utána sózom, majd további 30-40 percig főzöm.

Közben elkészitem a csipetkét. A tojást kissé felverem egy csipet sóval és annyi lisztet adok hozzá, hogy jó kemény tésztát kapjak. Kicsit kilapitom, és félreteszem, hogy szikkadjon, majd szépen apró darabokat csipegetek belőle.

Amikor a hús és a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, beleteszem a burgonyát, majd amikor már ez is puhára főtt, jöhet a csipetke, amivel egy-két percig még forralom. Végül megszórom még egy kevés petrezselyemzölddel.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr73904953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása