HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.02.07. 16:05 Ágianyu

Brokkolikrém leves

Címkék: leves vega zöldség brokkoli bébiétel

Nagyon szeretem a brokkolit, de csak, ha jól van elkészítve, vagyis tökéletesen van megpárolva, úgy hogy pont kellően van megpuhulva és nincs szétfőzve. Nekem itthon ezt ritkán sikerül produkálni, talán elő kéne vegyem hozzá a párológépet. Ezzel főleg az a baj, hogy családom tagjai nem eszik meg a brokkolit, így egymagamnak párolgatni... Pont ezért már régóta tervezgetem, hogy kipróbálom ezt a levest, mert hogy ehhez nem baj, ha a brokkoli kicsit tovább fő a kelleténél. A babaszakácskönyvemben volt egy recept, ahol a babának még fűszerezés előtt kell kivenni az adagját, a többit pedig a megadottak szerint befejezni. Ezt vettem alapul, de tejszínem pont nem volt itthon, így tejföl került bele a végén, de így is nagyon finom lett.

 Hozzávalók:

40-50 dkg brokkoli

2-3 szem burgonya

só, bors

negyed kávéskanál szerecsendió

1 púpozott evőkanálnyi apróra vagdalt petrezselyemzöld

4-5 evőkanál tejföl

1 kiskanál étkezési keményítő

 

A megtisztított, rózsáira szedett brokkolit és a nagyobb kockákra vágott burgonyát annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el felteszem főni. Ha felforrt, takarékra teszem, és kb. 15 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket. Megsózom és hozzáadom a fűszereket, majd egy botmixerrel pürésítem.

A tejfölt elkeverem a keményítővel, majd ehhez a mixhez hozzákeverek egy merőkanálnyi levest, aztán az egészet visszaöntöm a többihez. Egyet forralok rajta, beleszóróm a petrezselyemzöldet, megkóstolom, ha kell utánasózom.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr92928585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása