HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.04.29. 23:15 Ágianyu

Spenótos karaj

Címkék: spenót hús zöldség főétel 12 hónapos

A spenót szezon határozottan elkezdődött. Sokáig azt hittem, hogy spenót az csak a jól ismert főzelék lehet, és slussz. Aztán szépen ráeszméltem, hogy ennek a növénynek csodálatos kulináris titkai vannak, amelyeket érdemes felfedezni. A fiatal, zsenge levelek akár nyersen is nagyon ízletesek például salátaként fogyasztva. De nagy kedvencem a spenótlevél épphogy megpárolva, fokhagymával fűszerezve... Ez a kiindulópontja jó néhány spenótos ételnek, amit mostanában el fogok készíteni. A szezon nyitánya volt ez a spenótos karaj, most éppen fokhagymás burgonyapürével.

 

Mit kaphat a baba? Egy kis szeletke húst só és bors nélkül készitettem el, ezt apróra vágtam a spenóttal együtt. 12 hónapos kortól adható.

 

Hozzávalók (2 személyre):

 

4-5 szelet karaj (csont nélkül)

só, bors, szárított kapor,

3-4 gerezd fokhagyma

25 dkg leveles spenót

2 evőkanál olívaolaj

1 kávéskanál liszt

1 dl főzőtejszín

 

A hús szeleteket egy nagyon kicsit megveregetem klopfolóval. Sózom, borsozom és egy kis kaprot is szórok rájuk. Hagyom állni 5-10 percig. Az olajat felforrósítom egy serpenyőben és a húsokat először nagy lángon mindkét oldalukon hirtelen megsütöm, majd a lángot mérsékelve, lefedve puhára párolom, folyamatosan kevés vizet (esetleg sört) aláöntögetve.

Közben előkészítem a spenótot. Megmosom és kisebb darabokra tépkedem a leveleket.

A fokhagymát megpucolom és fokhagymanyomón áttöröm.

Amikor a hússzeletek már szépen megpuhultak, kiszedem egy tányérra és fóliával letakarva melegen tartom őket.

A serpenyőbe beledobom a spenótot, ha nagyon kevés a hús után visszamaradt szaft, akkor egy kis vizet öntök alá. Egy kicsit párolom fedő alatt, míg összeesik. Ekkor ráteszem a fokhagymát, kicsit átkeverem vele, de a lángot nagyon alacsonyra veszem, nehogy megégjen és megkeseredjen. Rászórok egy kávéskanálnyi lisztet, ezzel is megkavarom, és felöntöm a tejszínnel. Sózom, borsozom, egyet rottyantok még rajta. A spenótot a hússzeletek tetejére halmozom.

Köretnek burgonyapüré illik hozzá, és a tetejére nagyon finom valamilyen parmezános sajtféle. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr671094738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása