HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.02.27. 22:02 Ágianyu

Fóliás pulykamell mustáros kabátban

Címkék: pulyka főétel fóliás

Nagyon szeretem a fóliában vagy sütőzacsiban sült kajákat, mert nem sok tennivaló van velük és a mosogatástól is megkíméli magát az ember. Azt hiszem ez a fajta ételkészítés igazán kisgyerekes anyáknak való, és még egészséges is. Most egy szép darab pulykamell került fóliába, de előtte egy finom kencét kapott, és így gőzölődött párolódott a tasakban olyan omlósan puhára, hogy még a 11 hónapos két és fél foggal felszerelt kislányom is tudott nyammogni belőle.

Hozzávalók:

40-50 dkg pulykamell egy darabban

2 evőkanál dijoni mustár

3 evőkanál olivaolaj

½ kávéskanál durvára örölt színes bors

2-3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál friss vagy szárított petrezselyemlevél

 

A húst egy egész picit besóztam, nem nagyon, mert a mustár is sós valamennyire.

A mustárt, olajat, borsot, a szétnyomott fokhagymát összekevertem.

Egy jókora alufóliadarabra fektettem a husit és minden oldalát, az alját is bekentem a mustáros keverékkel. A húst a fólia közepére igazítottam, majd rászórtam a petrezselymet. Egy ugyanakkora darab alufóliát terítettem a tetejére is, és aztán a fóliákat összefogva mind a négy oldalt többszörösen felhajtva lezártam a tasakot. Lazán, hogy azért maradjon hely a gőzöknek is.

A husis tasakot a 180 °C-ra kapcsolt sütő rácsára helyeztem. Nagyjából 45 perc után a tasakot felül kereszt alakban bevágtam, szétnyitottam és visszatettem a most 200 °C-ra állított sütőbe pirulni 10-15 percre.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr25970718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.