HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.03.01. 18:48 Ágianyu

Gyümölcskenyér

Címkék: gyümölcs édes sütemény gyümölcskenyér aszalt

A fánksütésből kimaradt tojásfehérjék ott kacsingattak rám a hűtőből már két napja. Lefagyasztani nem akartam, úgyhogy addig agyaltam, hogy eszembe jutott, van a receptes füzetemben még jó régről egy kipróbálatlan gyümölcskenyér recept, amihez csak tojásfehérje kell. Szerencsére éppen volt itthon mazsola meg aszalt sárgabarack, pár szem aszalt szilva, meg még egy fél zacsi csokival bevont mazsolát is találtam. Sőt találtam egy-egy doboz kandírozott narancs meg citromhéjat, amit biscottihoz szántam, csak még nem sütöttem meg. Ezekből mindből kevertem bele és az eredmény olyan igazi „nemtudomabbahagyni” süti lett, olyan kicsit mediterrános, olaszos ízvilágú. 

 

Hozzávalók:

1 tojás

5 tojásfehérje

csipet só vagy pici citromlé

15 dkg cukor

18 dkg vaj vagy margarin olvasztva

22 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

5 dkg étcsokoládé

6 dkg dió és/vagy egyéb olajos magféle (mogyoró, mandula)

15 dkg aszalt v. kandírozott gyümölcs és mazsola vegyesen

 

Először is előkészitem az őzgerinc formát, vajazom, lisztezem.

Összevagdalom a csokit és a gyümölcsöket, meg a dióféléket is.

A lisztet összekeverem a sütőporral.

A tojásfehérjékből kemény habot verek egy pici sóval vagy citromlével.

Az egész tojást a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáöntöm a megolvasztott, de nem meleg vajat. Ezzel is tovább keverem. Beleszórom a sütőporos lisztet, elkeverem benne, beleforgatom a tojásfehérje harmadát, majd jöhetnek a magok, a gyümölcsök és a csoki. Jól elkeverem és beleforgatom a maradék tojáshabot is óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze.

Az előkészített őzgerincformába simítom és 180 °C-on 50 percig sütöm. A formában hagyom hülni 10 percig, majd körben meglazítom és rácsra boritva kihűtöm.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr44973902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.