HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.05.18. 17:59 Ágianyu

Makrongyűrű

Címkék: meggy gyümölcs édes kókusz sütemény

Ezt a sütit már sokszor sütöttem. Nagyon mutatós és finom. Egy könyvtárból hazacipelt jó nagy süteményeskönyből másoltam ki a receptet még régebben, sajnos a könyv pontos adatai már a feledésbe merültek. Ha újra rábukkanok, pótolni fogom a hiányosságot. Az eredeti receptben egyébként nem meggyel készül, hanem ha jól emlékszem ribizlizselével, amiből egy csíkot kellene a két réteg közé applikálni. Én mindig meggyel vagy szederrel készítem, így is nagyon finom. Jó sok meggyet elbír, akár másfél üvegnyi meggybefőtt is mehet bele. Bár a sárga tészta sütés előtt kevésnek tűnik a sok meggy mellett, de jól feljön és elbírja. Sajnos nálam most csak egy kisebb üveg befőtt volt itthon, ami kicsit kevés lett bele, azért így is elfogyott. Hamarosan érik a meggy, remélem lesz alkalmam kipróbálni friss meggyel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók egy gyűrűformához:

 

12 dkg vaj / margarin

3 tojássárgája

9 dkg cukor

1 csomag vanilincukor

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

csipet só

1,2 dl tej

1-1,5 üveg lecsepegtetett magozott meggybefőtt vagy kb. 1 kg friss meggy

 

Tetejére:

3 tojásfehérje

6 dkg cukor

10 dkg kókuszreszelék

1 kávéskanál mandula aroma (el is maradhat)

 

A vajat megolvasztom és hagyom hűlni.

A sütőt 170 °C-ra előmelegítem. A gyűrűformát kivajazom és beszórom liszttel.

A tojássárgáját összekeverem a cukorral. Elegendő csak kézi habverőt is használni ehhez, nem szüksége nagyon kikeverni. Belekeverem a vaníliás cukrot és a már csak langyos vajat.

Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a sót, és ezt a keveréket a tojásos masszához keverem szintén csak kézzel. Végül a tejjel lazítom a tésztát.

A tésztát a formába simítom és rászórom a meggyet. Kicsit bele is lehet nyomkodni.

A tojásfehérjékből egy kávéskanálnyi citromlével kemény habot verek, majd beleszórom a cukrot és ezzel is tovább keverem, amíg felolvad benne. Végül beleforgatom a kókuszreszeléket. Ezt a masszát a sütemény tetejére kanalazom és elegyengetem a formában.

Az előmelegített sütőbe tolom és kb. 50 percig sütöm.

A formában hagyom hűlni 10-15 percig, majd egy rácson teljesen kihűtöm és csak ekkor szeletelem.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr651129173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása