HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.05.23. 14:22 Ágianyu

A zöld fokhagyma

Címkék: csirke sült fokhagyma

Minap egy nőrokonom mesélte, hogy a szomszédasszonyától kapott friss, zöld vagy új fokhagymával milyen finom sültet készített. Persze az én szakácsagyamat meg mindig beindítják az ilyen sztorik, ezt is jól elraktároztam a fontos emlékeznivalók közé. Aztán legutóbbi piaci beszerzőkörutamon én is ráleltem erre a kincsre. Ez a fokhagyma friss tavaszi változata, a gerezdek még csak alkulóban vannak benne, a szára pedig szép zöld. Na, vettem is egy néhányat, és utolsó pillanatban még azt is megakadályoztam, hogy a kedves kofa lecsavarja a zöldjét. Merthogy azt is megtudtam a fent említett rokontól, hogy azt is fel lehet használni, nem kell levágni róla. Nagy örömmel vittem haza a szerzeményt, és már alig vártam, hogy kipróbálhassam.

Csirkesütés volt aktuális éppen, amit én általában rozmaringgal meg egy kis száraz fehérborral szoktam elkövetni, most viszont kiegészítettem a szép zöld fokhagyma szerzeményeimmel. Szárastól négyfelé vágtam őket és szépen sorban a sütőtál aljára fektettem a hagymákat. Erre jöttek a sóval, borssal bedörzsölt combok és mellek, majd egy kis szárított kakukkfű a tetejére és egy kis bor alá. Már mehetett is a sütőbe. A sülés közben a terjengő csodás illatok hamarosan beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a végeredmény tökéletes csirkesült lett, aminek nagyon jót tett a friss tavaszi „kanapé” a tál alján. A combok alatt megbújó fokhagyma negyedekből olyan szájban olvadó, krémes, leírhatatlanul finom falat kerekedett, hogy attól minden fokhagyma kedvelő ember táncot járt volna örömében.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr411139173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.