HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.05.26. 13:04 Ágianyu

Zöldfűszeres cukkini

Címkék: reform vega zöldség köret 8 hónapos

A cukkini eléggé ritka vendég a konyhámban, valahogy nem lopta be magát a szívünkbe még ezidáig. Szerintem nincs különösebben érdekes íze, és ha kicsit is túlfő, akkor olyan fonnyadtan puha lesz a húsa, viszont a héja még kemény marad. Azért néhanapján elcsábulok, és újabb esélyt adok ennek az igazságtalanul mellőzött zőldségnek. Ez a mostani próbálkozás elég jól sikerült, azt hiszem mégiscsak lesz ebből tartós barátság, már csak azért is, mert rosszevő 14 hónaposom két marékkal tömte magába a kis cukkini falatokat. Legközelebb három adagot kell készítenem.

 

Babáknak a cukkini már nagyon korán, akár 7 hónapos kortól adható. A baba adagját ne sózzuk és borsozzuk, zöldfűszereket viszont nyugodtan lehet használni.

Hozzávalók (2 főre):

 

1 nagy vagy 2 kicsi cukkini

3 evőkanál olívaolaj

1-1 kávéskanálnyi száritott (vagy evőkanálnyi friss) bazsalikom és petrezselyem

bors

1 gerezd fokhagyma

 

 

A cukkinit meghámoztam, mert a héját nem nagyon szeretem, és apró hasábokra vágtam.

Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítettem, beleszórtam a zöldfűszereket, rádobtam a cukkinit és kevergetve pirítottam, majd takarék lángon még egy néhány percig pároltam fedő alatt. Amikor már kezdett olyan átlátszó lenni, de még nem volt teljesen puha, megsóztam, rányomtam egy gerezd fokhagymát, még egy utolsót kavartam rajta. Tányérra halmoztam és megszórtam egy kevés frissen őrölt borssal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr831144646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.