HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.04.17. 16:07 Ágianyu

Túrós pogácsa

Címkék: sós túrós pogácsa

Volt fél kg túróm a hűtőben, ami már nagyon kezdett lejárni, úgyhogy nem volt más választásom, sütnöm kellett belőle valamit. Természetesen túrós pogit, mert azt nagyon szeretjük. Egyéves Brigi lányom most evett ilyesmit először, és kiderült, hogy neki is nagyon ízlik. Ezt a receptet eredetileg talán a mindmegette.hu-n találtam, de én kicsit kevesebb margarinnal szoktam készíteni. Így is finom és napokig puha marad. Ebből a mennyiségből nekem 3 tepsivel szokott lenni, ha nem rakom túl szorosan a pogikat.

 

1 éves baba már kaphat belőle. Én lányom nagyon szereti, sokáig majszolgatja, rágcsálja azzal a néhány metszőfogával.

Hozzávalók:

½ kg túró

35 dkg margarin

1 tojás

½ kg liszt

3 kávéskanál só

1 csomag sütőpor

 

Tetejére:

1 tojássárgája

15 dkg reszelt sajt

 

A liszthez keverem a sütőport és a sót, összemorzsolom a szobahőmérsékletű margarinnal. Hozzáadom a túrót és a tojást és egy aránylag ragadós tésztává gyúrom. Ha nagyon nagyon ragadós, akkor egy kis lisztet még lehet hozzá tenni. Gömböcöt formázok a tésztából és letakarva beteszem a hűtőbe egy fél órára. Ettől a pihentetéstől sokkal jobban kezelhetővé válik ez a tészta.

A sütőt előmelegítem 180 °C-ra.

Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát és apró pogácsákat szaggatok belőle. A pogácsák tetejét megkenem egy tojássárgájával, és sajtot is reszelek rájuk. Tepsire rakosgatom kis távolságra egymástól, majd előmelegített 180 °C-os sütőben 12-15 percig sütöm.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr581071082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása