A cukkini eléggé ritka vendég a konyhámban, valahogy nem lopta be magát a szívünkbe még ezidáig. Szerintem nincs különösebben érdekes íze, és ha kicsit is túlfő, akkor olyan fonnyadtan puha lesz a húsa, viszont a héja még kemény marad. Azért néhanapján elcsábulok, és újabb esélyt adok ennek az igazságtalanul mellőzött zőldségnek. Ez a mostani próbálkozás elég jól sikerült, azt hiszem mégiscsak lesz ebből tartós barátság, már csak azért is, mert rosszevő 14 hónaposom két marékkal tömte magába a kis cukkini falatokat. Legközelebb három adagot kell készítenem.
Babáknak a cukkini már nagyon korán, akár 7 hónapos kortól adható. A baba adagját ne sózzuk és borsozzuk, zöldfűszereket viszont nyugodtan lehet használni.
Hozzávalók (2 főre):
1 nagy vagy 2 kicsi cukkini
3 evőkanál olívaolaj
1-1 kávéskanálnyi száritott (vagy evőkanálnyi friss) bazsalikom és petrezselyem
só
bors
1 gerezd fokhagyma
A cukkinit meghámoztam, mert a héját nem nagyon szeretem, és apró hasábokra vágtam.
Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítettem, beleszórtam a zöldfűszereket, rádobtam a cukkinit és kevergetve pirítottam, majd takarék lángon még egy néhány percig pároltam fedő alatt. Amikor már kezdett olyan átlátszó lenni, de még nem volt teljesen puha, megsóztam, rányomtam egy gerezd fokhagymát, még egy utolsót kavartam rajta. Tányérra halmoztam és megszórtam egy kevés frissen őrölt borssal.