Mivel Brigi és a kanalas bébikaják soha nem alkottak sikeres párost, már régóta kézzel ehető darabos ételekkel kínálom leginkább. Persze vannak ételek, amiket nehéz kézzel ehetővé varázsolni, de egy kis kreativitással sokra mehet az ember. Egyik ilyen találmány a kézzel ehető tejbegríz. Ezt egy kis meggyel szoktam feldobni, ami nem nagy túlzással a legkedvencebb gyümölcsféle mostanában kisevő Brigimnél. Tejmentesen is készíthető pld. rizstejjel.
Hozzávalók:
2 dl-nyi tej vagy tejszerű folyadék (valamilyen növényi tej, vagy feles tej)
3-4 evőkanál (bio) búzadara
3 púpos evőkanálnyi lecsepegtetett magozott meggybefőtt
fél-egy evőkanálnyi nádcukor vagy méz
A meggyet kisebb darabokra aprítom, így abban is biztos lehetek, hogy nincs benne véletlen mag.
A tejből és a darából jó sűrű tejbegrízt főzök, belekeverem a cukrot és a meggyet. Egy lapos tányérra simítom a még forró grízt és hagyom kihűlni. Amikor már kihűlt, és egészen megszilárdult, kis kockákra vágom fel, és máris lehet csipegetni.