HTML

A blog elköltözött

Folytatás itt található: babakonyha

babakonyha

A sütés-főzés egyik nagy szenvedélyem, és olyan régről ered, hogy talán mondhatom, hogy a babakonyhában kezdődött. Már régóta fontolgattam, hogy blogot kezdek, és megörökítem a kis konyhámban születő finomságokat,. A névhez hűen bébiételekről is fogok irni rendszeresen, bár egyenlőre egy nagyon rossz evő gyermekkel áldott meg a sors, azért mindig próbálkozunk.

Címkék

12 hónapos (10) 6 hós (1) 8hónapos (1) 8 hónapos (1) aszalt (1) ázsia (1) az új blog (1) bébiétel (5) brokkoli (1) citrom (1) csirke (2) desszert (2) dió (1) édes (9) fánk (1) főétel (3) fokhagyma (1) fóliás (1) gabona (1) gomba (1) gyümölcs (4) gyümölcskenyér (1) hal (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) kókusz (1) köret (2) krumpli (1) leves (3) magyaros (1) meggy (3) paradicsom (1) pekandió (1) pizza (1) pogácsa (1) pulyka (1) reform (8) rizs (1) sós (4) spárga (1) spenót (3) sült (1) sütemény (6) szülinap (1) tejmentes (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) torta (1) túrós (2) vega (5) vkf (1) zöldség (8)

Babázás

Babás blogunk , ahol olvashatsz babahordozásról, mosható pelenkázásról, és mindenféle egyéb babaságokról.

Babámmal a konyhában

2009.05.04. 22:29 Ágianyu

Grízkockák babáknak - avagy tejbegríz kézzel

Címkék: bébiétel tejmentes 12 hónapos

Mivel Brigi és a kanalas bébikaják soha nem alkottak sikeres párost, már régóta kézzel ehető darabos ételekkel kínálom leginkább. Persze vannak ételek, amiket nehéz kézzel ehetővé varázsolni, de egy kis kreativitással sokra mehet az ember. Egyik ilyen találmány a kézzel ehető tejbegríz. Ezt egy kis meggyel szoktam feldobni, ami nem nagy túlzással a legkedvencebb gyümölcsféle mostanában kisevő Brigimnél. Tejmentesen is készíthető pld. rizstejjel.

 

Hozzávalók:

2 dl-nyi tej vagy tejszerű folyadék  (valamilyen növényi tej, vagy feles tej)

3-4 evőkanál (bio) búzadara

3 púpos evőkanálnyi lecsepegtetett magozott meggybefőtt

fél-egy evőkanálnyi nádcukor vagy méz

 

A meggyet kisebb darabokra aprítom, így abban is biztos lehetek, hogy nincs benne véletlen mag.

A tejből és a darából jó sűrű tejbegrízt főzök, belekeverem a cukrot és a meggyet. Egy lapos tányérra simítom a még forró grízt és hagyom kihűlni.    Amikor már kihűlt, és egészen megszilárdult, kis kockákra vágom fel, és máris lehet csipegetni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr901103268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása