Megint spenót. Nem tudom megunni. És úgyis kell a vas!
Babáknak 12 hónapos kortól adható turmixolva vagy apróra vágva.
Hozzávalók (2 főre):
25-30 dkg friss leveles spenót
1,5 dl főzőtejszín
só
bors
szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál étkezési keményítő
reszelt parmezánsajt
20 dkg (teljeskiörlésű) spagetti
Egy nagy fazék vizet tettem fel a spagettinek.
A spenótot alaposan megmostam és a vastag szárakat lecsipkedtem. A leveleket nagyobb darabokra tépkedtem.
Egy serpenyőbe öntöttem a tejszín felét és forralni kezdtem, rádobtam a spenótot, és lefedve néhány percig főztem, ami alatt szépen összeesett. Közben kifőztem a tésztát is.
A spenótot sóztam, borsoztam és rátettem az összezúzott fokhagymát, majd reszeltem rá egy kevés szerecsendiót. A keményítőt összekevertem a maradék tejszínnel, és ezzel nyakon öntöttem a spenótot, még egyet forraltam rajta és kész.
A spagettire szedtem a finom tejszínes spenótot és megszórtam egy kevés parmezánnal.
És ezzel még nincs vége a spenótszezonnak!